23 maj 2018
19:15

Gamla Upsala SK 2

Referat: Östhammars SK - Gamla Upsala SK 2

Matchen inleddes jämnt med två lag som inte gav sina motståndare en extra sekund med bollen vilket innebar ett ganska hafsigt spel på den fortfarande något studsiga IP. Efter ca 10 min hittar Elina ändå lite tid och slår en fin passning i djupled till anfallskollegan Elin H. Elin hinner precis före målvakten som ändå räddar men kan sen bara se på när Elin slår in returen till 1-0. GUSK fortsätter några minuter efter målet att försöka sätta hög press men 20 minuter in i halvleken känns det tydligt att ÖSK-dam tagit över taktpinnen och kommer i anfall efter anfall. I minut 22´kommer också 2-0Elina nickar in bollen efter en hörna. När sen Elina återigen passar fram Elin H till halvtidsresultatet 3-0 i matchminut 38´känns matchen redan avgjord och ledarna kan unna sig att vila Elinas stukade fot till den kommande matchen på lördag.

Det som imponerar mest på ÖSK-dam 2018 är deras förmåga att bara ”trumma på”.

I andra halvlek kör ÖSK-dam över GUSK-tjejerna ordentligt och bjuder på riktigt fin fotboll i kvällssolen. Målen kommer också i jämn takt och när matchen är över har Elin Höglund hunnit med att placera in fyra bollar. Även för Amanda Ström lossnade det till sist. Hon såg ut att ha ”en sån där dag” då bolluslingen bara inte ville in men från minut 81´till 87´ kom det. På bara 6 minuter hann hon med att avsluta matchen med ett äkta Hattrick.